Besøg os på Facebook Besøg os på LinkedIn Besøg os på Instagram
Kundeservice 70 60 65 00 Alle hverdage mellem 07.30-16.00 Book online her 90% vil anbefale DEKRA til andre


634 ud af 1.000 ledige AMU-kursister på transportområdet er i arbejde tre måneder senere

Den store efterspørgsel på arbejdskraft i den danske transport- og logistiksektor medfører gode jobmuligheder for ledige, der tager en AMU-transportuddannelse. Det viser en undersøgelse, som analysebureauet Voxmeter har foretaget for den private uddannelsesvirksomhed DEKRA.

Ud af 1.000 adspurgte personer, som gennemførte en AMU-transportuddannelse hos DEKRA i 2017, og som var ledige, da de påbegyndte uddannelsen, svarer 634 (63,4 %), at de var i beskæftigelse tre måneder efter kursets afslutning. Af disse havde 522 specifikt fået beskæftigelse inden for transport- og logistikbranchen.

AMU-kurser virker

Koncerndirektør i DEKRA Danmark, Peter Laursen, glæder sig over flere perspektiver i undersøgelsens resultater.

”For det første dokumenterer undersøgelsen, at transportsektoren mangler arbejdskraft og udgør en realistisk jobmulighed for ledige. For det andet viser resultaterne, at AMU-transportuddannelserne har en god effekt, og at vi som ekstern uddannelsespartner kan bidrage positivt til øget beskæftigelse i transportbranchen i kraft af vores gode samarbejde med vognmænd, logistikfirmaer, a-kasser og jobcentre. Dette arbejde vil vi fortsætte, så endnu flere kan komme i beskæftigelse i transportsektoren,” siger Peter Laursen.

Læs hele rapporten her