Kundeservice 70 60 65 00 Alle hverdage mellem 07.30-16.00 Book online her 90% vil anbefale DEKRA til andre


Buskørekort 

At være buschauffør, hvad enten det er rutebus eller turistbus, er et meget ansvarsfuldt job med en stor kontaktflade til mange mennesker.

Er du ledig og har ret til 6 ugers jobrettet uddannelse, er et kørekort til bus GRATIS. Klik her for mere information!

For en præcis kursusbeskrivelse - samt tilmelding til kursus - klik her!

undefined

Du kan tage buskørekortet på kun 30 dage. DEKRA har opstart af buskørekort kurser flere gange om ugen i hele landet. Det er din sikkerhed for at kunne komme i gang når det passer dig.

Efter endt uddannelse kan du starte som rutebuschauffør eller du kan køre som turistbuschauffør i Danmark. Og efter 2 års erfaring kan du køre de lange strækninger til andre lande. Det er en uddannelse med mange jobmuligheder.

Kørekort til bus kan tages på enten dag- eller aftenhold og kan f.eks. suppleres med et sammensat 5 dags kursus, hvor du certificeres til at køre befordring af syge, ældre og handicappede. Eller 6 dage i de tilfælde, hvor et trafikselskab kræver en supplerende uddannelse indenfor rutebus, billettering og rejsehjemmel.

Der afholdes teoretisk og praktisk køreprøve til kategori D-EP, ligesom der afholdes prøve i de grundlæggende kvalifikationer efter Færdselsstyrelsens regler.

Kurserne koster 108 kr. pr. dag. Til dette kan søges løntabsgodtgørelse på op til 679 kr. pr. dag samt tilskud fra kompetencefonde.

Kriterier for at blive buschauffør

Du skal være fyldt 21 år og have kørekort til almindelig bil. Eller som minimum fylde 21 år under uddannelsen - inden den første prøve (teoriprøven).

Du skal have tilstrækkeligt syn. Du må ikke have tunnelsyn, dobbeltsyn og lignende. Du må heller ikke mangle synet på det ene øje. Synsstyrken på den dårligste øje skal mindst være 0,1 og synet på det bedste øje skal mindst være 0,8. Du må godt korrigerende linser for at opnå dette - dog højest plus 8 dioptrier  

Har du tidligere været straffet, kan dette være en hindring. Borgerservice medtager individuelt strafretslige forhold i deres sagsbehandling ved kørekortansøgninger.

Du skal desuden beherske det danske sprog på niveau "Prøve i Dansk 2".  


  • AMU-mål 40531 Personbefordring med bus, 30 dg, 3.240 kr.

Følgende gebyrer skal påregnes:

  • 2 x Prøvegebyr á 600 kr. (til Politiet)
  • 1 x EU-Bevis á 115 kr. (til Trafikstyrelsen)
  • 1 x Lægeattest á ca. 600 kr. (til egen læge)
  • 2 x Pasbillede a ca. 50 kr. (til egen fotograf)
  • VALGFRIT tilkøb af E-learning-modul (Køreklar) á ca. 400 kr. Køreklar er et elektronisk værktøj, der indeholder lærings-teoriprøver.

Tal og priser gældende pr. 1.1.2017

70 60 65 00

Spørgsmål?

Indtast navn og telefon nr. Så kontakter vi dig!

Navn *
Telefon *