Besøg os på Facebook Besøg os på LinkedIn Besøg os på Instagram
Kundeservice 70 60 65 00 Alle hverdage mellem 07.30-16.00 Book online her 90% vil anbefale DEKRA til andre


Lastbilkørekort - tag et stort kørekort

At være lastbilchauffør åbner døren for mange, forskelligartede jobmuligheder. Både i Danmark og i udlandet - eksempelvis de lange strækninger ned gennem Europa eller USA.

Er du ledig og har ret til 6 ugers jobrettet uddannelse, er et kørekort til lastbil GRATIS. Klik her for mere information!

For en præcis kursusbeskrivelse - samt tilmelding til kursus hvis du er UNDER 21 år - klik her! Hvis du er OVER 21 år - klik her! 

Lastbilkørekort?Med et lastbilkørekort kommer du langt. Du kan starte som chauffør ved en vognmand. Og du kan supplere det store kørekort med en efteruddannelse og dermed styrke dine kompetencer og forbedre dine jobmuligheder fremadrettet. På sigt kan du stræbe efter dit eget navn på vognen og tage en vognmandsuddannelse (se DEKRA Vognmandsuddannelser).

Lastbilkørekort kan tages på enten dag- eller aftenhold. Kurserne koster 108 kr. pr. dag. Til dette kan søges løntabsgodtgørelse på op til 679 kr. pr. dag samt tilskud fra kompetencefonde.

Kriterier for at blive lastbilchauffør

Du kan være mellem 18 og 21 år og have kørekort til almindelig bil. Eller som minimum fylde 18 år under uddannelsen - inden den første prøve (teoriprøven). Uddannelsen tager da 50 dage.

Du kan også være fyldt 21 år og have kørekort til almindelig bil. Eller som minimum fylde 21 år under uddannelsen - inden den første prøve (teoriprøven). Uddannelsen tager da 30 dage.

Du skal have tilstrækkeligt syn. Du må ikke have tunnelsyn, dobbeltsyn og lignende. Du må heller ikke mangle synet på det ene øje. Synsstyrken på den dårligste øje skal mindst være 0,1 og synet på det bedste øje skal mindst være 0,8. Du må godt korrigerende linser for at opnå dette - dog højest plus 8 dioptrier
 

Du skal desuden beherske det danske sprog på niveau "Prøve i Dansk 2".  


 • AMU-mål 47854 Godstransport med lastbil, 30 dg, 3.240 kr.
 • AMU-mål 47857 Godstransport med lastbil samt grundl. kval.uddan., 50 dg, 5.400 kr.

Følgende gebyrer skal påregnes:

 • 1 x Prøvegebyr á 600 kr. (til Politiet)
 • 1 x EU-Bevis á 115 kr. (til Trafikstyrelsen)
 • 1 x Lægeattest á ca. 600 kr. (til egen læge)
 • 1 x Pasbillede a ca. 50 kr. (til egen fotograf)
 • VALGFRIT tilkøb af E-learning-modul (Køreklar) á ca. 400 kr. Køreklar er et elektronisk værktøj, der indeholder lærings-teoriprøver.

Tal og priser gældende pr. 1.1.2017

SPØRGSMÅL OG SVAR

1. Hvad koster et lastbilkørekort?

Hvis du er ledig og har ret til 6 ugers jobrettet uddannelse (tidligere 6 ugers selvvalgt uddannelse), er et kørekort til lastbil gratis. Klik her for mere information!

Hvis du er i job og ikke har en videregående uddannelse eller har en videregående uddannelse som du ikke har brugt i erhvervsmæssig sammenhæng de sidste 5 år koster et lastbilkørekort 3.240 kr. Er du i job og har en videregående uddannelse som du har brugt i erhvervsmæssig sammenhæng koster det 31.874 kr. Kontakt os gerne på telefon 70 60 65 00 hvis du er i tvivl. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

2. Hvad tjener en lastbilchauffør?

Lønnen for en lastbilchauffør afhænger blandt andet af, hvor meget chaufføren kører samt om der er tale om aften- eller weekendarbejde. En faglært lastbilchauffør tjener min. 31.000 kr./md. inkl. Feriepenge, fridagsgodtgørelse, særlig opsparing og pension for 37 timers arbejde om ugen. Chauffører, der arbejder om natten eller på overtid, kan tjene ca. 47.000 kr./md. Tallene er fra Transportens udviklingsfond som er et samarbejde mellem 3F og arbejdsgiverforeningen ATL.

3. Hvorfor blive lastbilchauffør?

 • Det tager kun 6 uger at få et stort kørekort.
 • Der er ingen ventetid – du kan komme i gang med det samme.
 • Der er brug for chauffører – om få år er der brug for 2.500 nye chauffører
 • Du kan tage dit lastbilchauffør kursus dag- eller aften.
 • Som lastbilchauffør tjener du min. 31.000 kr./mdr. ved 37 timers arbejdsuge.
70 60 65 00

Spørgsmål?

Indtast navn og telefon nr. Så kontakter vi dig!

Navn *
Telefon *