Besøg os på Facebook Besøg os på LinkedIn Besøg os på Instagram
Kundeservice 70 60 65 00 Alle hverdage mellem 07.30-16.00 Book online her 90% vil anbefale DEKRA til andre


Kørekort til varebil

I Danmark handler vi mere online end nogensinde, og det betyder flere og flere pakker i omløb og flere varebiler på de danske veje. Derfor har Folketinget denne sommer vedtaget en ny lov, der handler om de lette varebiler på under 3500 kg, der kører med gods for fremmed regning.

Det kommer blandt andet til at betyde mere uddannelse, mere kontrol og krav om vognmandstilladelse. Formålet med den nye lov er at bekæmpe sort arbejde, socialt bedrageri og illegalt arbejde samt at øge trafiksikkerheden på vejene. Dette sker ved, at branchen får ordnede forhold samt mere kontrol og mere uddannelse.

Hvad betyder det for vognmændene?

Loven om tilladelsesordningen for varebiler kommer i praksis til at betyde mere uddannelse. Efter den 1. januar 2019 skal man som vognmand skal have en vognmandstilladelse, og hvis man er chauffører, skal man have kørekort til varevogn. Dette kommer til at medføre grunduddannelse og efteruddannelse for kommende og nuværende chauffører. Derfor skal vognmænd fremover have tilladelse til at drive en vognmandsforretning, nu også når det gælder kørsel af fremmed gods i varebiler på under 3500 kg. Derudover skal man kunne leve op til en række krav for at opnå tilladelsen, som vi i dag kender det fra lastbiler og varebiler over 3500kg. Der er blandt andet tale om krav i forhold til god skik, virksomhedsform, økonomi og restancer samt en række faglige krav og krav om uddannelse. Derfor vil en grunduddannelse og efteruddannelse af varebilschauffører se dagens lys, når man efter årsskiftet skal tage et varebil kørekort.

Implementeringen af loven

Folketinget har vedtaget denne lov, der betyder krav om vognmandstilladelse og efteruddannelse til de varebilschauffører, der kører i biler med gods for fremmed regning på under 3500 kg. Lovgivningen træder i kraft af to omgange, den første del er allerede trådt i kraft, det skulle give tid til at få det administrative på plads, inden selve tilladelseskravet træder i kraft 1. januar 2019. Den nye tilladelsesordning for varevognene er en ny, tilpasset version af den ordning for varebiler og varevogne, der kører godskørsel på mere end 3500 kg for fremmed regning. Derfor er loven bl.a. kendt som Godskørsel Light. Tilladelsesordningen betyder, at de lettere varebiler nu også bliver underlagt krav til f.eks. uddannelse og udstyr, nøjagtig som vi kender det fra den tunge ende af godskørslen.

Spørgsmål? Ring til os på 70 60 65 00

 

70 60 65 00