Når du skal have skrottet din bil, er der flere ting, som du skal vide. For det første får du en skrotpræmie, hvis din bil ikke er for gammel. Det betyder, at du får et beløb udbetalt, som svarer til 2.200 kroner. (Jan.2023. Tjek altid miljøstyrelsen for opdaterede beløb) Dette beløb ligger fast og er det samme for både benzin- og dieselbiler. Men før du kan få skrotpræmien udbetalt, er det vigtigt at vælge den rette ophugger.

Ophuggeren er den virksomhed, der skal sørge for selve skrotningen af din bil. Men du skal sørge for at vælge en ophugger, der er godkendt af Miljøstyrelsen. Det er ulovligt at få en bil skrottet hos en ophugger, der ikke er godkendt af Miljøstyrelsen. Der findes dog stadig en del ikke-godkendte ophuggere, så det er vigtigt at undersøge dette, inden du vælger virksomheden. Det er også vigtigt at vælge en godkendt ophugger, idet du så undgår risikoen for forurening af miljøet med olie, bly eller saltsyre.

DEKRA Bilsyn tilbyder en skrotservice så du blot kan aflevere dit udtjente køretøj hos os, så sørger vi for det hele og sætter pengene direkte ind på din NemKonto.

Hvad kan vi hjælpe dig med?