RKV - Opkvalificer med en faglært uddannelse
RKV står for realkompetencevurdering. Alle, der er over 25 år, og som ønsker at starte på en erhvervsuddannelse, skal starte med at have en realkompetencevurdering.
Realkompetencevurderingen har til formål at afdække personens viden, kompetencer og færdigheder, der ofte er erhvervet uden en bagvedliggende uddannelse. Vurderingen danner grundlag for, hvor langt et uddannelsesforløb personen skal på.
Hvordan foregår en
RKV hos DEKRA?
En RKV foregår som en samtale på skolen eller på arbejdspladsen. Samtalen har til formål at danne et overblik over personens samlede kompetencer i forhold til den uddannelse, der ønskes optagelse på. Efter samtalen vurderer vi, hvor meget skoleundervisning og praktik, der skal indgå i personens erhvervsuddannelse.
I samtalen vil vi bl.a. komme ind på:
> Tidligere erhvervserfaring
> Uddannelsesmæssig baggrund
> Danskfærdigheder

.
Er du interesseret i at høre mere?
Så er du velkommen til at kontakte os til en uforpligtende snak. Vi fortæller dig gerne mere om muligheden for opkvalificering samt RKV. Du finder vores kontaktoplysninger herunder.
DEKRA Erhvervsskole i Brøndby
Gods-, tank-, renovation- og flyttechauffører:
Chefkonsulent Jan Brochdorf
> Telefon 31 63 28 15
> E-mail: [email protected]
DEKRA Erhvervsskole i Vejen
Buschauffører i kollektiv trafik:
Uddannelsesleder Frank Sandgreen
> Telefon 50 96 17 92.
> E-mail: [email protected].
Du kan som virksomhed få støtte fra Handels-, Transport- og Servicesektorens Kompetenceudviklingsfond (HTSK-fonden) og Transport- og lagerområdets Kompetenceudviklingsfond, hvis du indgår en uddannelsesaftale for ikke-faglærte medarbejdere. For at få støtten kræver det en realkompetencevurdering (RKV).
Du kan samtidig søge løntilskud og VEU-godtgørelse for medarbejderen.
Bliv faglært chauffør og stå stærkere på jobmarkedet
Vil du gerne opkvalificeres? Og have et svendebrev på alle dine kompetencer? Så er uddannelsen til faglært chauffør et oplagt valg for dig.
Med et svendebrev i hånden stiller du dig selv godt både løn- og jobmæssigt. Du får løn under uddannelsen, og du bliver kvalificeret til at få en højere løn end en ufaglært. Samtidig bliver du som faglært chauffør endnu mere attraktiv i en branche, hvor der lige nu er stor mangel på chauffører.
Få læreplads- og jobgaranti
Vi tilbyder alle vores elever læreplads- og jobgaranti. Det betyder, at vi tilbyder at finde en læreplads til dig, hvis du ikke allerede har fundet en. Samtidig sørger vi for, at du får et job som faglært chauffør senest 3 måneder efter, at du har afsluttet din uddannelse. Du er dermed sikker på at komme ud og arbejde som chauffør, når du står med dit svendebrev i hånden.
Bliv faglært chauffør og få jobsikkerhed
Lyder uddannelsen som faglært chauffør som noget for dig? Så er du velkommen til at kontakte os på 72 33 27 87 og høre nærmere om uddannelsen. Du kan også læse mere og se kravene til uddannelserne til faglært lastbilchauffør og buschauffør her på hjemmesiden.