Kørsel med fyrværkeri og eksplosiver i Tyskland

Ud over passende ADR-uddannelse kræver transport af fyrværkeri og eksplosiver i Tyskland, at chaufføren eller en ledsageperson i køretøjet er indehaver af et såkaldt Befähigungsschein. Kravet herom fremgår af §20 i den tyske lovgivning om sprængstoffer (Sprengstoffgesetz).

I samarbejde med DEKRA Akademie i Siegen, Tyskland tilbyder DEKRA erhvervelse og fornyelse af Befähigungsschein. Undervisningen gennemføres på tysk med dansk tolk. Tilsvarende gennemføres eksamen på dansk (fornyelse kræver dog ingen eksamen, men deltagelse i undervisningen). Deltagelse i kurserne kræver en forudgående godkendelse af den enkelte deltager hos de tyske myndigheder. Behandlingstiden er 6-8 uger. Alt dette hjælper DEKRA med.

Næste kursus

  • Næste kursus afholdes den 1. marts 2024. og den 21. september 2024

Kurset finder sted i Tyskland hos DEKRA Akademie GmbH, Eiserfelder Str. 316, 57080 Siegen-Eiserfeld. Der kan laves eksamener på de fleste europæiske sprog. Dette kræver dog et hold for hver nationalitet grundet tolkningen.

Er du interesseret i at høre mere?

Så er du velkommen til at kontakte Benny Plesner på tlf. 20 67 82 07 eller [email protected] eller Bent Jensen på tlf. 31 63 28 96 eller [email protected]

Hvad kan vi hjælpe dig med?