.

Stor chaufførmangel – 2.500 chauffører søges

Der er stor mangel på chauffører i Danmark. Det viser en undersøgelse foretaget af analysebureauet Voxmeter på vegne af DEKRA. Voxmeter har adspurgt 500 godsvognmænd, der repræsenterer ca. 5.000 chauffører om deres forventninger til vækst i antallet af chauffører i 2019.

Undersøgelsen viser, at godsvognmændene i gennemsnit forventer at skulle ansætte 6,7 % flere chauffører i 2019. Omregnes det til job i branchen, der i dag har ca. 40.000 chauffører, forventer godsvognmændene at ansætte flere end 2.500 nye chauffører i løbet af 2019.

Undersøgelse bekræfter chaufførmangel

Ifølge koncerndirektør i DEKRA Danmark, Peter Laursen, bekræfter undersøgelsen dermed de tal, branchen hidtil har meldt ud og arbejder ud fra. Nemlig at der mangler 2.500 chauffører for, at transportsektoren er optimalt rustet til opgaverne nu og i den nære fremtid.

”Transportbranchen er vigtig for det danske samfund. Uden vognmænd og chauffører bliver varer ikke bragt fra A til B. Derfor er det også vigtigt, at alle branchens aktører, kursussteder, vognmænd og brancheorganisationer arbejder sammen om at sikre god kvalitet i kurset samt ordentlige forhold for chauffører og vognmænd” siger Peter Laursen.

.

Svært at rekruttere nye chauffører

Den store chaufførmangel bakkes op af en analyse foretaget af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Analysen viser, at danske virksomheder i det sidste halve år af 2018 forgæves søgte chauffører 1810 gange.

Samtidig viser undersøgelser fra Danmarks Statistik, at næsten halvdelen af Danmarks lastbilchauffører er 50 år eller derover. Vognmændene får derfor travlt med at følge med både den forventede vækst og den naturlige afgang, der bliver blandt deres ældre chauffører.

Mulighed for jobgaranti

På grund af den store chaufførmangel tilbyder vi hos DEKRA jobgaranti til egnede kandidater. Med en jobgaranti sikrer vi dig et ordinært job inden for last-, bus- eller taxabranchen senest 3 måneder efter, at du har afsluttet dit kursus. Vejen til at få en jobgaranti går via en gratis inspirationsdag hos DEKRA, hvor alle interesserede er velkommen til at deltage. Læs mere og tilmeld dig en inspirationsdag [her].

.