Top 10 spørgsmål

EU bevis. Hvordan får jeg lavet det?

Når ovenstående er på plads vil du modtage det midlertidige Eu bevis som er gyldigt i 28 dage samt et girokort på 160 kr., som er indbetaling til Trafikstyrelsen, som administrationsgebyr for udstedelse af beviset. Når denne er indbetalt vil du modtage dit bevis med posten.

Har du spørgsmål vedr. levering af dit bevis skal du kontakte Trafikstyrelsen.

Kategori(er): EU bevis

Mit AMU bevis er væk

Har du taget dit kursus ved DEKRA, så kan du ringe ind og vi kan fremskaffe dit bevis. Hvis ikke dit kursus er taget ved DEKRA, så skal du have fat i den pågældende skole hvor du har taget dit bevis. Alternativt kan du med NemID logge ind på www.amukurs.dk og se dine kurser.

Kategori(er): AMU, AMU bevis

Teori- og køreprøve

Så snart at din lægeattest er godkendt og du har betalt dit prøvegebyr vil du blive lagt i kø til en teoriprøve. Så snart vi har en prøve klar til dig, vil du blive kontaktet og tilbudt en tid.

Når du har bestået din teoriprøve og din lektionsplan, samt kørekortsansøgning er tilbage på skolen, vil du blive sat i kø til køreprøven. Så snart vi har en prøve klar til dig, vil du blive kontaktet og tilbudt en tid.

Kategori(er): Køreprøve, teoriprøve

Last/bus kørekort fra militæret

Når man tager kørekort ved forsvaret, beredskabet o. lign. er man undtaget kravet om EU-kvalifikation. Dog betyder dette også at man ikke kan køre erhvervskørsel med det store kørekort uden at erhverve EU-kvalifikationen. Dette vil kræve enten et 20 dages eller 5 dages kursus, alt efter, hvornår kørekortet er taget.  Du kan læse mere her: www.fstyr.dk

For buschauffører skal du endvidere være opmærksom på, om du har erhvervskode (kode 425) på kørekortet. Dette erhverves via Teori og køreprøve.

Har du spørgsmål eller andet til ovenstående er du velkommen til at ringe til vores kundecenter på tlf.: 70 60 65 00

Kategori(er): Militær

Den nye varebilslov?

Fra d. 01.07.19 vil varebiler i vægtklasse fra 2.000 kg til og med 3.500 kg (tilladt totalvægt), som fragter gods for fremmed regning med en samlet vægt på mere end 11 kg pr. stykgods, være omfattet af godskørselsloven. Dette betyder at både vognmand og chauffører skal på kursus.

Ved godskørsel for fremmed regning forstås kørsel med varebil, hvorved der mod betaling af enhver art transporteres gods, der ikke ejes af virksomheden.

Ejer virksomheden de varer de transporterer, så er der tale om firmakørsel og derved vil virksomheden være undtaget.

Du kan læse mere her: www.varebilskrav.dk

Kategori(er): Varebil

6 ugers jobrettet uddannelse?

Når du er blevet godkendt til jobrettet uddannelse, så ringer du blot ind til os på tlf.: 70 60 65 00 og så laver vi tilmeldingen over telefonen. Der skal udfyldes en blanket, som kaldes en AR237, som du vil få tilsendt pr mail umiddelbart efter din samtale med os.

Kategori(er): 6 ugers jobrettet

Hvad tid er der aftenhold?

Vores aftenhold variere, alt efter lokation, men som udgangspunkt er de som nedenstående beskrevet:

Brabrand:         Tirsdag + Torsdag                                                  16:00-21:30

Brøndby:          Mandag + Tirsdag + Onsdag + Torsdag                 17:00-22:35

Herning:           Mandag + Torsdag                                                  16:30-22:00

Hillerød:           Mandag + Tirsdag + Onsdag + Torsdag                 17:00-22:35

Næstved:          Mandag + Tirsdag + Onsdag + Torsdag                16:30-22:05

Nørresundby:    Mandag + Tirsdag + Onsdag + Torsdag                16:00-21:33

Rødekro:           Mandag + Onsdag + hver 2. weekend                  17:00-22:33/ 08:00-15:24

Vejen:               Tirsdag + Onsdag + Torsdag + hver 2. lørdag       17:00-22:33/ 08:00-15:24

Odense:

Lastbil, Bus og vogntog: Tirsdag til torsdag kl. 17.00-22.33 og lørdage i lige uger kl. 08.00-15.24.

Varebil: Fredag kl. 16.30-21.24, lørdag og søndag kl. 08.00-16.30

Gaffeltruck: Lørdage kl. 08.00-15.24, mandag til torsdag kl. 17.00-21.38.

Kategori(er): Aftenhold

Hvornår har skolen åben?

Som udgangspunkt har alle vores skoler åbent fra 8-16 og vi har åbent på telefonen fra 7.30-17.00.

Dog har vi ikke kundeservice på alle vores skoler, så derfor er du meget velkommen til at ringe til os og aftale en tid, hvor du kan komme ud på skolen. Du kan ringe til os på tlf.: 70 60 65 00.

 

Kategori(er): Åbningstid

Har jeg en videregående uddannelse

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din uddannelse kvalificeres som videregående kan du tjekke den på www.ug.dk – her kan du søge på din uddannelse og under kvalifikationsniveau, hvor du vil få oplyst et nummer mellem 1-9, som er undervisningsministeriets vurdering af uddannelsen i forhold til den danske kvalifikationsramme for livslang læring.

Hvis kvalifikationsniveauet er på 5 eller derover, så kategoriseres din uddannelse for værende videregående.

Kategori(er): Uddannelse, Videregående

Hvad koster et kursus?

Prisen på kurset afhænger af flere ting, da vi er et AMU-center og er underlagt en række regler og love. Man kigger først på, om du er ledig eller i arbejde.

  • Hvis du er ledig:
    Såfremt du er ledig, så skal du kontakte din a-kasse/jobcenter og høre dem, om de vil betale kurset. Hvis de ikke vil betale, så har du stadig muligheden for at tage kurset. Du skal blot melde dig i arbejde i kursusperioden, dvs. at du ikke må modtage dagpenge/kontanthjælp (dog kan du risikere at få karantæne i en periode af din a-kassen – så derfor vil vi anbefale dig at tale med a-kassen/jobcenteret herom).
  • Hvis du er i arbejde:
    Hvis du er i arbejde, så afhænger prisen af, om du har en videregående uddannelse. Hvis du ikke har en videregående uddannelse, så får du tilskud fra AMU og prisen udgør blot deltagerbetaling 126 kr.per dag + gebyrer. Såfremt du har en videregående uddannelse, er prisen den fulde takst + gebyrer.

Hvis du hverken modtager kontanthjælp eller dagpenge - så bliver du vurderet som værende i arbejde (selvforsørgende)

  • Hvis du er studerende/pensionist/ledig uden ydelse:

Hvis du høre under denne kategori, bliver du betragtet som værende selvforsørgende eller i arbejde og her er det dit uddannelsesniveau, som afgør prisen. Hvis du ikke har en videregående uddannelse, så får du tilskud fra AMU og prisen udgør blot deltagerbetaling + gebyrer. Såfremt du har en videregående uddannelse, er prisen den fulde takst + gebyrer.

Kategori(er): pris