Beskæftigelsesbarometer for transportbranchen

DEKRA tager løbende temperaturen på beskæftigelsen inden for transportområdet. Det giver kommende chauffører en mulighed for at se, hvilke dele af transportbranchen som efterspørger chauffører fordelt på regioner. 

Hos DEKRA gør vi alt, hvad vi kan, for at hjælpe mennesker sikkert på vej. Det er vigtigt for at hjælpe vores kursister videre i arbejde, når de er færdige på deres kursus hos os. Det gør vi blandt andet via:

Vores seneste beskæftigelsesbarometer er fra uge 3-4 2022, hvor vi tog temperaturen på godsbranchen. Se hovedtallene i grafikkerne nedenfor. (301 besvarelser)

 

 

Primært national kørsel

Af de 301 virksomheder der har besvaret spørgeskemaet, beskæftiger størsteparten sig med godstransport indenfor Danmark. Dette er også det område, hvor langt størsteparten af de danske chauffører arbejder.

69% af vognmændene har ansat de sidste 3 måneder

Der har været travlhed hos de danske vognmænd. Således har 69% ansat chauffører de sidste 3 måneder. Størstedelen har ansat 1-3 nye chauffører. 

Det skyldes en kombination af ekstra travlhed i branchen samt det faktum, at mere end hver anden chauffør er over 50 år. Det betyder, at der er en relativ høj afgang fra branchen, og der er derfor brug for nye og yngre kræfter. Disse har til gengæld været svære at hverve grundet Covid19 etc.

1 ud af 2 skal ansætte i løbet af de næste 3 måneder

Branchen forventer også en travl periode hen over de kommende måneder, hvor hver anden vognmand svarer, at de skal bruge nye chauffører. 

38% svarer, at de skal ansætte flere end 1-3 nye chauffører de kommende 3 måneder. Det er en stigning på 4% point fra sidste undersøgelse, der foregik i Q2 2021