Beskæftigelsesbarometer for transportbranchen

DEKRA tager løbende temperaturen på beskæftigelsen inden for transportområdet. Det giver kommende chauffører en mulighed for at se, hvilke dele af transportbranchen som efterspørger chauffører fordelt på regioner. 

Hos DEKRA gør vi alt, hvad vi kan, for at hjælpe mennesker sikkert på vej. Det er vigtigt for at hjælpe vores kursister videre i arbejde, når de er færdige på deres kursus hos os. Det gør vi blandt andet via:

Vores seneste beskæftigelsesbarometer er fra uge 21-22 2021, hvor vi tog temperaturen på godsbranchen. Se hovedtallene i grafikkerne nedenfor. (293 besvarelser)

Q1 2021 resultater finder du her

Primært national kørsel

Størstedelen af de danske vognmænd kører national godstransport, hvilket også fremgår at fordelingen i grafikken. 

3 ud af 4 har ansat de sidste 3 måneder

Der har været travlhed hos de danske vognmænd. Således har 3 ud af 4 ansat chauffører de sidste 3 måneder. Og mere end hver tredje har ansat mindst 4 nye chauffører. 

Det skyldes en kombination af ekstra travlhed i branchen samt det faktum, at mere end hver anden chauffør er over 50 år. Det betyder, at der er en relativ høj afgang fra branchen, og der er derfor brug for nye og yngre kræfter.

1 ud af 2 skal ansætte hen over sommeren

Branchen forventer også en travl periode hen over sommeren, hvor hver anden vognmand svarer, at de skal bruge nye chauffører. 

15% svarer, at de skal ansætte flere end 4 nye chauffører de kommende 3 måneder. Det er en stigning på 2% point fra sidste undersøgelse.