Registreringsafgift

*Få en forhåndsgodkendelse for kun 299,-

DEKRA Bilsyn er stedet hvor vi samler alle dine opgaver i forbindelse med import af biler fra eksempelvis Tyskland. Udover vores velkendte service omkring toldsyn af importerede biler, tilbyder vi ligeledes at beregne afgift på bilen, i selvsamme omgang.


Betal afgift

På vores side for betaling af registreringsafgift, www.betalafgift.dk, kan du få forhåndsvurderingen af afgift på din bil. Herinde finder du nødvendige informationer og priser for at starte din proces op.

Beregn afgift på bil

For at må beregne afgift på biler, skal man have en autorisation som udstedes af Motorstyrelsen (SKAT), som kaldes for selvanmelder. Virksomheder som godkendes og tilmed sætter en garanti overfor Motorstyrelsen, får lov til at håndterer beregning af afgift biler. Du vil ikke som privatperson kunne foretage disse beregninger og betale registreringsafgift ud fra disse.

Du har dog muligheden for at spørge Motorstyrelsen (SKAT) om beregning af registreringsafgift, eller forhøre dig hos en af DEKRA Bilsyns mange synsvirksomheder, som netop foretager disse beregninger på flere tusinde biler årligt.

Bilafgift 2022

I registreringsafgiftsloven, er satserne for registreringsafgiftsberegningerne fastlagt for de kommende år. Eksempelvis sker der mærkbare ændringer i bilafgift for 2022 på el- og hybridbiler.

Dette er en ændring der foretaget i de seneste forhandlinger i december 2021, med virkning fra juni 2022. Vær derfor opmærksom på, hvilke konsekvenser bilafgift 2022 har.

Guide - Import af bil og registreringsafgiftsprocedure

#1 Forhåndsvurdering på import af bil

Før du forhandler den endelige pris på din importbil med eksempelvis den tyske bilforhandler, kan du med fordel anmode om en forhåndsvurdering af registreringsafgiften.

Inden for en times tid, vil du have en fast, bindende og uforpligtende pris på, hvad lige netop din importbil skal koste i registreringsafgift. Vi beregner afgift på din bil inden for meget kort tid.

#2 Import og hjemtransport

Når beslutning er taget og bilens pris inklusiv dansk moms og registreringsafgift er fastlagt, skal bilen transporteres fra den tyske bilforhandler til Danmark. Der er flere muligheder for dig i denne forbindelse.

Booking af ekstern autotransportør er meget anvendt, men det har dén ulempe at du højest sandsynlig ikke får muligheden for at besigtige importbilen inden afhentning.

Alternativet til dette, er at afhente bilen selv. Der vil som regel være mulighed for at købe tyske prøve-/dagsnummerplader hos den tyske forhandler, som du kan transportere bilen hjem på. Når du ankommer til Danmark, kan du købe prøvemærker hos en DEKRA Bilsyns mange synsvirksomheder.

#3 Toldsyn af bil

Det er en forudsætning at få foretaget et toldsyn af bilen når den ankommer til Danmark. Og ligeledes inden du kan betale afgift på din bil, kræver SKAT at bilen registreres i det centrale motorsystem, kaldet Dansk Motorregister (DMR).

Toldsynet og registreringen i DMR foregår i en af DEKRA Bilsyn mange synshaller. Find nærmeste synshal her. Når bilen er hjemme og du er klar til næste skridt, kan du booke tid hos en DEKRA Bilsyn synshal Book tid her

#4 Værdifastsættelse og betaling af registreringsafgift

Så snart bilen er registreret i DMR, kan vi foretage endelig beregning af registreringsafgiften. Denne proces foregår ofte i samme arbejdsgang, som vi toldsyner og godkender din nye importbil.

Bilen vil derfor indenfor meget kort tid, være godkendt, registreret i DMR og har fået beregnet afgiften. Du er nu klar til at blive kørende, ved at betale registreringsafgiften og købe et sæt nummerplader.

FAQ

Oftest stillede spørgsmål omkring registreringsafgift

Hvad kan vi hjælpe dig med?