DEKRA globalt

Om DEKRA

DEKRA blev grundlagt i 1925 i Berlin og vores navn kommer af ’Deutscher KraftfahrzeugÜberwachungs-Verein’, der betyder Tysk Forening til Overvågning af Motorkøretøjer. Medlemmerne var som i dag primært transportvirksomheder med større flåder af erhvervskøretøjer.

Hvem ejer DEKRA?

DEKRA er en ikke-privatejet ekspertorganisation.

Moderselskabet er DEKRA e.V., som er en non-profit forening med en bestyrelse bestående af 10 personer, udpeget af medlemmerne.

Med non-profit menes at DEKRAs overskud reinvesteres i øget uddannelse, forskning og information om sikkerhed, medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere.

 

Hvad laver DEKRA i dag?

Gennem årene har DEKRA udviklet sig til at være en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhed, ikke kun på vejene, men også på arbejdspladser. DEKRAs omfattende tjenester inkluderer køretøjsinspektion, ekspertvurderinger i forbindelse med forsikringsskader, rådgivning, industri- og bygningsinspektion, sikkerhedskontrol, test og certificering af produkter og systemer, vikarservices samt uddannelse.

Med afdelinger i mere end 60 lande og en medarbejderstab på over 45.000 mennesker, er DEKRA en global aktør. Vores vision er skarpt rettet mod at gøre DEKRA til den foretrukne globale partner for en sikker verden.

 

DEKRA i Danmark

I Danmark dækker vi over en række områder, der alle vokser hastigt. 

Vores to største områder ligger ikke lige umiddelbart op ad hinanden, men der er alligevel flere ting de har til fælles, når man kigger lidt ind under kølerhjelmen.  

 Det er uddannelse indenfor ledelse og inden for transport og så er det bilsyn. 


AMU-kurser 

Vores mål er, at føre mennesker sikkert til uddannelse og beskæftigelse. Derfor ligger vores fokus på målrettet og relevant uddannelse. Med mod og nytænkning har vi succesfuldt støttet tusinder af ledige danskere i at uddanne sig, videreuddanne sig eller vende tilbage til arbejdsmarkedet. 

Hver dag skaber over 600 kolleger værdi for vores samfund i samarbejde med vores kunder, kursister og interessenter.  

Vores styrke er, at vi er landsdækkende. Derfor skaber vi skræddersyede uddannelsesprogrammer, meningsfulde forbindelser og en positiv indflydelse på lokalsamfundet.

 

Bilsyn

Siden DEKRA bilsyn i 2018 kom til Danmark, er vi blevet Danmarks hurtigst voksende synskæde. Til dagligt syner og  servicerer vi både personbiler og erhvervskøretøjer.   

Vi vil være danskernes foretrukne synskæde. Derfor sigter vi efter at være lokalt forankret med bilsynshaller i nærområderne i hele Danmark.  

For at realisere det udvider vi konstant vores tilstedeværelse ved at åbne nye og ved at erhverve os allerede eksisterende synshaller.  

Bilsyn er kernen i DEKRAs internationalt. Derfor går den viden og erfaring igen i vores arbejde i synshallerne. Et bilsyn hos DEKRA er lig med kvalitet og sikkerhed – hver gang. 

 

 

Sammen hjælper vi mennesker sikkert på vej

I Danmark arbejder vi under temaet ”sammen hjælper vi mennesker sikkert på vej”, hvilket skal tolkes i flere dimensioner:

  • Vi fokuserer på at forbedre trafiksikkerheden på vejene gennem dem, der sidder i køretøjerne.

  • Vi vil gerne hjælpe borgere – både nytilkomne og etniske danskere – på vej videre i deres karriere eller ind på arbejdsmarkedet.

  • Vi gør dette i fællesskab med vores samarbejdspartnere og internt i DEKRA, hvor vi arbejder mod en stærk teamånd og at hjælpe hinanden.

Hvad kan vi hjælpe dig med?