Står du og skal have bilen skrottet? Det første, du skal gøre, er at finde en ophuggervirksomhed, der er godkendt af Miljøstyrelsen. Det er vigtigt, at virksomheden er det, for ellers må de ikke skrotte din bil. Du skal også huske at afmelde din bil hos Motorregistret, inden den kan blive skrottet. Du må ikke få den skrottet, før dette er gjort. Den administrative del af skrotningen foregår online, hvilket betyder, at du får pengene fra skrotningen direkte på din konto, når skrotningen er overstået.

DEKRA Bilsyn tilbyder en skrotservice hvor vi står for det hele. Det eneste du skal gøre er at aflevere din bil i en af vores synshaller. Læs mere om vores skrot service her

Du skal starte med at besøge borger.dk og indsende en skrotansøgning på lige netop din bil. Du skal også afmelde bilens nummerplade. Derefter er der blot tilbage at aflevere bilen til den ophuggervirksomhed, som kan skrotte bilen. Når det er sket, kan du få din skrotpræmie, som typisk er 2.200 kr. Du kan også vente med at afmelde nummerpladen, så gør skrothandleren det i stedet. Det koster dig typisk et mindre gebyr. Derfor kan det være en fordel selv at sørge for at få bilen afmeldt.

Det skal du være opmærksom på

Der er flere ting, du skal være opmærksom på ved skrotning. Du får blandt andet ikke en skrotpræmie, hvis bilen vejer mere end 3.500 kg, eller hvis den er afmeldt før år 2000. Du skal desuden selv stå som den sidste ejer af bilen for at få præmien.

Hvad kan vi hjælpe dig med?