En varebil skal ligesom en almindelig bil have to nummerplader, en foran og en bagpå. Hvis der er tale om en varebil, der udelukkende bruges til firmakørsel, kan du få varebilen på gule plader. Bruger du din varebil til en blanding af privat- og firmakørsel, skal du have fat i nogle papegøjeplader.

Hvis du har en varebil på gule plader, har det ikke nogen betydning for, hvor meget nummerpladerne koster. Det har dog betydning for, hvor meget du skal betale i afgift for varebilen, og hvordan du kan bruge bilen. Prisen for nye nummerplader til en varebil er den samme som til enhver anden form for bil.

Hvis nummerpladerne på din varebil er blevet stjålet, skal du som altid melde dem stjålet hos politiet. Derefter skal du afmelde nummerpladerne eller nummerpladen hos Motorregistret. Når du har gjort det, skal du bestille et nyt sæt hos enten en nummerpladeoperatør eller motorekspedition.

Der er meget specifikke regler og krav, hvis du skal skifte fra hvide plader til gule plader eller papegøjeplader, og du kan læse meget mere om det på Skats hjemmeside.

Hvad kan vi hjælpe dig med?