Har du en firmabil med papegøjeplader, som du både kan bruge til erhvervskørsel og privatkørsel? Så er der nogle ting, du skal være opmærksom på. For selvom der er flere fordele ved papegøjeplader, som for eksempel en lavere registreringsafgift sammenlignet med hvide plader, skal du kende reglerne for papegøjeplader.

Når en campingvogn kommer i spil med firmabilen, der har papegøjeplader, betragtes det nemlig som, at du bruger firmabilen til privat brug. Dette er uanset, om campingvognen bruges til overnatning i forbindelse med arbejdet – campingvognen er nemlig privat. Det er bestemt af en afgørelse fra Skatterådet.

Så selvom det ikke er unormalt, at håndværkere eller andre arbejder langt væk fra hjemmet og har brug for en campingvogn til overnatning på for eksempel byggepladsen, betragtes det som privatkørsel. Derfor skal du have købt et dagsbevis, når en campingvogn bliver trukket efter firmabilen.

Dagsbeviser gælder alle i ét døgn, og beviset skal medbringes i firmabilen. Dagsbeviset koster 225 kr. og dækker skatte- og afgiftsmæssige krav, der følger af privat anvendelse af og rådighed over den gældende firmabil.

Det er altså vigtigt at undersøge de regler, der gælder for firmabiler og papegøjeplader, når man har en firmabil. På den måde undgår man at bryde reglerne på området, og at det får konsekvenser for både medarbejderen, der kører firmabilen, og arbejdsgiveren.

Hvad kan vi hjælpe dig med?