En langturschauffør kører til udlandet med gods for en kunde

Det foregår ofte i store lastbiler, der har plads til lidt af hvert i vognen. Fordi chaufføren skal køre lastbilen til udlandet, kan det foregå over flere dage, alt efter hvilket land der skal køres til. Derfor kan arbejdstiderne variere meget, og du vil i nogle tilfælde skulle arbejde flere dage i træk, hvorefter du har hviledage.

Et ansvarsfuldt job

Det er langturschaufføren, der sørger for, at godset kommer sikkert frem til den virksomhed eller det lager, der skal have godset. En langturschauffør er typisk ansat hos en vognmand, der har flere chauffører til at køre gods for forskellige kunder. Kunderne kan være virksomheder, der har varer, som skal transporteres fra et sted til et andet.

Hvad kræver det at blive langturschauffør?

Du skal først og fremmest have et lastbilkørekort. Det tager 30 dage og koster 4.020 kr., hvis du er i arbejde og ikke har en videregående uddannelse. Herefter er du klar til at varetage jobbet som lastbilchauffør.

Som langturschauffør er det vigtigt, at du har viden om miljørigtig kørsel, og hvordan man eksempelvis transporterer farligt gods. Det kan også være en fordel, hvis du ved noget om national og international handel.

Som langturschauffør skal du både kunne køre, efterse og vedligeholde den lastbil, som du tildeles. Langturschaufføren skal også selv i nogle tilfælde læsse lastbilen og sørge for, at alle varerne er spændt fast på korrekt vis, så der ikke sker noget med dem under transporten.

Hvad kan vi hjælpe dig med?