Jobbet som ambulancefører består i, at du tager ud ved ulykker eller sygdom for at hjælpe mennesker, der har brug for akut behandling. Du bliver ambulancefører ved at tage en uddannelse som ambulancebehandler. En ambulancefører dækker nemlig også over det at være ambulancebehandler. Uddannelsen skiftede navn fra ambulanceredder til ambulancebehandler pr. 1. januar 2019.

På uddannelsen lærer du at udføre behandling og redningsarbejde på ulykkessteder og i ambulancen. Derudover lærer du også at være ambulancefører, så du kan transportere syge eller tilskadekomne hurtigt og sikkert til hospitalet.

Om uddannelsen

Uddannelsen tager i alt 4 år og 7 måneder. Første del består hovedsageligt af et grundforløb, hvorefter du på skift vil være i skole og i praktik. På skolen bliver du for eksempel undervist i basal anatomi, fysiologi samt køreteknik og udrykningskørsel. Det gør, at du bliver rustet til at kunne udføre redningsarbejde og føre en ambulance hurtigt og sikkert fra A til B.

Hvad kræver det?

Adgangskravene til grundforløbet på uddannelsen er, at du skal have bestået folkeskolens afgangseksamen. Ellers skal du have fået mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangseksamen i 9. eller 10. klasse. Under hele uddannelsen får du SU og elevløn under din praktik.

Hvad kan vi hjælpe dig med?