Beskæftigelsesbarometer for persontransport

DEKRA tager løbende temperaturen på beskæftigelsen inden for transportområdet. Det giver kommende chauffører en mulighed for at se, hvilke dele af transportbranchen der efterspørger chauffører fordelt på regioner. 

Hos DEKRA gør vi alt, hvad vi kan, for at hjælpe mennesker sikkert på vej. Det er vigtigt for os at hjælpe vores kursister videre i arbejde, når de er færdige på deres kursus hos os. Det gør vi blandt andet via:

Vores seneste beskæftigelsesbarometer er fra 2. kvartal 2021, hvor vi tog temperaturen på persontransportbranchen. Se hovedtallene i grafikkerne nedenfor. 

63% har ansat de sidste 3 måneder

Der har været travlhed hos de danske busvognmænd. næsten 2 ud af 3 vognmænd har ansat chauffører og over 20% har ansat over 4 chauffører  

Stor optimisme 

Branchen forventer også en travl periode hen over sommeren, hvor 46 % af vognmændene svarer, at de skal ansætte flere nye chauffører. Det er en stigning på 12 procentpoint i forhold til den seneste analyse fra 1. kvartal 2021. 

Næsten hver 5. vognmand skal finde mindst 4 nye chauffører de kommende 3 måneder.

Få vognmænd tager ansvar for de unge

Analysen viser og meget lav interesse for at tage lærlinge. det harmonerer dårligt med, at persontransport-branchen i øjeblikket er hårdt ramt af chaufførmangel. 

Hele 92,5 procent af de adspurgte vognmænd svarer, at de ikke har lærlinge blandt deres ansatte, og derudover svarer 79 procent af vognmændene nej til spørgsmålet, om de overvejer at ansætte lærlinge i 2021.