Alle AMU-kurser hos DEKRA

AMU-kurser er et bredt udvalg af erhvervsrettede voksen- og efteruddannelser. Kurserne har til formål at dække ufaglærte og faglærtes behov for kompetencer, der er efterspurgt på arbejdsmarkedet. Dermed har kurserne stor værdi for alle arbejdsmarkedets parter og skaber en positiv effekt hos alle, der vælger at tilmelde sig et af vores korte kurser.

 

Uddannelse med mening og personligt udbytte

Vores AMU-kurser er både målrettet ufaglærte og faglærte – og uanset hvilke kvalifikationer, du kommer med på forhånd, sørger vi for at give dig en god personlig oplevelse, der tager udgangspunkt i dine ønsker, kompetencer og behov. Det mener vi er vores ansvar som landets førende inden for AMU-kurser med relation til transport, og det er også grunden til, at vi årligt udsteder rigtigt mange kursusbeviser til vores tilfredse deltagere. 

Er der noget, du er i tvivl om, har du altid mulighed for at ringe til os på telefon 70 60 65 00. Vi er altid klar til at hjælpe dig i den rigtige retning.

 

Vi udbyder AMU-kurser til ufaglærte og faglærte i hele landet

DEKRA er en stor verdensomspændende organisation, der er førende inden for sikkerhed i autobranchen. Derfor er vi også førende inden for særlige transportuddannelser i AMU-regi. Vi har skoler i hele landet, og det giver dig en god chance for at vælge en erfaren udbyder af de relevante kurser tæt på dig, nærmest uanset hvor du bor henne i landet.

Via linket nedenfor kan du læse mere om vores forskellige kursussteder og finde relevant information om, hvilke kurser der tilbydes i de enkelte byer. 

Find det kursussted, der ligger tættest på dig her.

 

Erhvervsuddannelser skabt med omtanke for dine personlige behov

De fleste af vores AMU-kurser foregår på dansk, men du kan også tage AMU-kurser på andre sprog hos DEKRA. På de individuelle AMU-kurser, som du finder på oversigten øverst på denne side, kan du læse mere om muligheden for at tage et bestemt kursus på et andet sprog end dansk. Nogle af kurserne er blandt andet også tilrettelagt på engelsk, arabisk og polsk. 

Hos DEKRA har vi stor forståelse for, at folk har forskellige behov og forskellige forudsætninger for at tilmelde sig et af vores kurser. Er du for eksempel ordblind eller har andre læsevanskeligheder, kan vi tilbyde dig at låne en særlig ordblindecomputer, der gør, at du har mulighed for at deltage i de forskellige kurser uden problemer.

Desuden tilbyder vi også muligheden for at tage kurserne på tidspunkter, der giver bedst mening for dig. Vi har både daghold, aftenhold og weekendhold for at maksimere chancerne for, at vores AMU-kurser forstyrrer din hverdag mindst muligt. Har du et særligt behov, som ikke er nævnt her eller på nogle af vores kursusbeskrivelser, er du velkommen til at kontakte os for at høre mere om mulighederne for, hvordan vi kan hjælpe dig bedst muligt.

 

Hvad er et AMU-kursus?

Forkortelsen AMU står for ArbejdsMarkedsUddannelser. Der findes mange forskellige AMU-kurser inden for forskellige brancher. Derfor findes der også andre udbydere af kurserne end os, da vi er en niche-organisation, der er landets førende inden for transportområdet. Fælles for alle kurserne er, at de har til formål at styrke kursistens kompetencer i forhold til at udføre ufaglærte eller faglærte jobfunktioner, der er særligt efterspurgt på arbejdsmarkedet. 

AMU-kurserne kan man tage enkeltvis – ligesom der også er mulighed for at kombinere flere AMU-kurser efter behov, så man som kursist får oparbejdet et relevant sæt af værdifulde kompetencer. Man får et uddannelsesbevis for hvert gennemført kursus. Et bevis, som føjer en vis autoritet til din fagperson og giver adgang til nogle af de jobs, hvor det enkelte kursusbevis er et krav i branchen.

 

AMU-kurser er for alle

Du kan tage et AMU-kursus uanset, om du er faglært, ufaglært, ledig, selvstændig eller har en videregående uddannelse. For at deltage på et AMU-kursus kræver det dog, at du har et dansk registreret CPR-nr. og har fast bopæl eller beskæftigelse i Danmark.

 

Hvem betaler for dit AMU-kursus?

Svaret på, hvem der skal betale dit AMU-kursus, afhænger af din aktuelle jobsituation.

Er du i arbejde?

Hvis du er i arbejde og gerne vil tage et AMU-kursus, skal du aftale med din arbejdsgiver, om de vil stå for kursusudgiften eller om du selv skal betale. I mange tilfælde vil en opkvalificering være i din arbejdsgivers interesse, så der er god chance for, at de vil betale det.

Hvis du ikke har en videregående uddannelse, giver staten støtte til kurset. Prisen for at deltage på et AMU-kursus er herved 208 kr. pr. kursusdag. I 2024 er satsen for VEU-godtgørelse 127,03 kr. pr. time (4.700 kr. pr. uge).

Er du ledig?

Hvis du er ledig, er det dit jobcenter eller din a-kasse, der afholder kursusudgiften. Herved får du også stadig dagpenge mens du er på kursus. Vær opmærksom på, at der kan komme gebyrer i form af lægeerklæringer og lignende. 

Hvis dit jobcenter eller a-kasse ikke ønsker at bevilge dig kurset, har du stadig mulighed for at tage kurset. Det kræver dog, at du i kursusperioden bliver selvforsørgende og afmelder offentlige ydelser (dagpenge eller kontanthjælp). Hvis du overvejer dette, skal du være opmærksom på, at prisen på AMU-kurset kommer til at afhænge af din uddannelsesbaggrund. Hvis du ikke har en videregående uddannelse koster det 208 kr. pr. dag at deltage på et AMU-kursus. Hvis du derimod har en lang videregående uddannelse, skal du betale fuld pris for kurset.

Kontakt os, hvis der er mere, du vil vide om at tage et AMU-kursus hos DEKRA

Vi vil gerne være bindeleddet mellem dig og de jobmuligheder inden for transportbranchen, som kan give dig et tilfredsstillende arbejdsliv. Derfor har vi også en meget personlig tilgang til at afholde kurser, som giver værdi både for dig og din kommende arbejdsgiver. Grundet størrelsen på og bredden i vores organisation har vi et tæt samarbejde med blandt andet vognmænd og store virksomheder, som kommer dig til gode, når du har besluttet dig for, at du skal videre i din karriere.

Men alle veje er personlige – og derfor har du altid mulighed for at ringe til os inden for vores åbningstider. Så sørger vi for at give dig vejledning og rådgivning om vores AMU-kurser, der tager udgangspunkt i netop din situation.

Hvad siger kursisterne, der har været på AMU-kursus hos DEKRA?

Nedenfor kan du læse nogle af de personlige kommentarer, vi har fået fra nogle af de kursister, der har gennemført et AMU-kursus på et af vores anerkendte kursussteder rundt omkring i Danmark. Kendetegnende for mange af de udtalelser vi får fra de kursister, vi taler med, er at der bliver taget godt hånd om den enkelte kursist. 

Det er netop også en af vores højeste prioriteter; at få samtlige kursister til at føle sig velkommen og at have fået en god oplevelse med videre sammen med sit nye kursusbevis, der giver værdiskabende kompetencer, man kan have glæde af resten af livet. Derfor er det en ganske særlig glæde, når det også er kernen i langt de fleste af de kursistfortællinger, vi hører. 

Umbraco.Cms.Core.Models.MediaWithCrops`1[DekraDk.Models.Generated.UmbracoMediaVectorGraphics]?
Sammy Badzi

Gode lærere, inspirerende læring og god atmosfære.

Umbraco.Cms.Core.Models.MediaWithCrops`1[DekraDk.Models.Generated.UmbracoMediaVectorGraphics]?
Hans Henrik Christensen

Dygtige undervisere, der var gode til at skabe en afslappet og kollegial stemning. Alt personale var flinke og smilende. Jeg følte mig rigtig godt tilpas hos DEKRA.

Umbraco.Cms.Core.Models.MediaWithCrops`1[DekraDk.Models.Generated.UmbracoMediaVectorGraphics]?
Henrik Hansen

Jeg har lige afsluttet et 10 ugers forløb. Jeg kan kun give topkarakter til alle medarbejdere. Super godt sted at være.

Gå til trustpilot green arrow

Læs flere gode udtalelser om DEKRA fra tidligere AMU-kursister

Har du lyst til at læse flere kommentarer fra de kursister, der har taget kursus hos os, er du meget velkommen til at besøge vores side på Trustpilot. Her skal du dog blot være opmærksom på, at vi er en stor organisation, der beskæftiger os med meget mere end AMU-kurser. Men du vil let kunne finde mange positive historier fra personer, der måske tidligere har været i samme position som dig, og som nu har fået løftet deres realkompetencer gennem DEKRA.

Vi hjælper mennesker sikkert på vej gennem uddannelse og jobrettede indsatser.

Umbraco.Cms.Core.Models.MediaWithCrops`1[DekraDk.Models.Generated.UmbracoMediaVectorGraphics]?
Over 600 medarbejdere i hele landet

Klar til at hjælpe dig opnå dine mål.

Umbraco.Cms.Core.Models.MediaWithCrops`1[DekraDk.Models.Generated.UmbracoMediaVectorGraphics]?
Kvalitet og sikkerhed siden 1925

Næsten 100 års erfaring med sikkerhed og transport.

Umbraco.Cms.Core.Models.MediaWithCrops`1[DekraDk.Models.Generated.UmbracoMediaVectorGraphics]?
Vi er en non-profit organisation

Al omsætning går til investering i virksomheden.

Om DEKRA green arrow

Hvad kan vi hjælpe dig med?