Nogle gange hænder det, at man har større genstande hængende eller fastspændt på sin bil, så den bagerste nummerplade er helt eller delvist usynlig. Det kunne for eksempel være et cykelstativ eller noget andet, der dækker over den bagerste nummerplade.

I sådanne tilfælde skal man bestille en ekstra nummerplade. Disse nummerplader har rød skrift og kaldes for 3. nummerplader. Det er ikke svært at bestille en 3. nummerplade, og de er på ingen måde dyre. Prisen er 110 kroner, og du kan tilkøbe direkte fragt for yderligere 38 kroner. (Dec. 2020)

Du bestiller en 3. nummerplade gennem Motorstyrelsen, enten hos en af Motorstyrelsens motorekspeditioner eller via det digitale Motorregister. Du kan finde en udførlig guide på Skats hjemmeside. Som en del af bestillingen kan du vælge, om du selv vil hente den 3. nummerplade ved en motorekspedition, eller om du vil have fragtet pladen til dig.

Vælger du at betale for fragt, kan du følge nummerpladens rejse frem til dig på Motorregistret. Du skal også være klar over, at selvom pladens status siger ”leveret”, kan der stadig gå op til 10 dage, før pladen faktisk når frem til dig. Du skal derfor være ude i god tid, før du bestiller en 3. nummerplade.

Hvad kan vi hjælpe dig med?