En firmabil er en bil, der udelukkende bruges til firmakørsel. Hvis dit firma for eksempel har indregistreret en varebil til transport af gods og varer, kan den få gule plader. På den måde kan du blandt andet spare på indregistreringsafgiften. En firmabil må således ikke bruges til privat brug, men er udelukkende til din virksomheds transport af gods.

Der er dog nogle klare krav til firmabiler på gule plader. Hvis det er en varebil, skal den for eksempel have et tydeligt firmalogo på siderne, og bilen skal være indrettet til transport af gods og varer.

Hvis du eller nogle af dine medarbejdere alligevel bruger firmabilen til privat brug, skal det indberettes, så der kan betales skat. Hvis du er i tvivl om, hvad privat og ikke-privat brug er, kan du finde en guide på Skats hjemmeside.

Hvis du bruger din firmabil på gule plader til private formål, skal du betale privatbenyttelsesafgift og have bilen på papegøjeplader. Hvis du udelukkende bruger din firmabil til private formål, skal du selv betale hele privatbenyttelsesafgiften. Hvis du bruger bilen til både privat- og firmakørsel, skal du og dit firma begge betale hver sin halvdel af privatbenyttelsesafgiften.

En firmabil på gule plader er kun til firmakørsel, og hvis du alligevel bruger firmabilen til privatkørsel, skal den på papegøjeplader.

Hvad kan vi hjælpe dig med?