Hvad er skrotpræmien på en bil med diesel?

Skrotpræmien har længe været den samme, uanset om du skrotter en dieselbil eller en benzinbil. Beløbet på skrotpræmien ligger uanset diesel eller benzin på et fast beløb på 2.200 kroner. (Jan.2021. Tjek altid miljøstyrelsen for opdaterede beløb) Der kan dog godt være visse undtagelser, som du skal være opmærksom på.

Nye regler siger nemlig, at dieselbiler, der er indregistreret før den 1. januar 2006, og som bliver skrottet gennem en godkendt ophugger, kan få en højere skrotpræmie end de førnævnte 2.200 kroner. Den forhøjede pulje gør, at du kan få en skrotpræmie på 5.000 kroner for din dieselbil. Dette gælder dog kun i et vist stykke tid, så sørg for at undersøge det ordentligt hos ophuggeren inden skrotningen af dieselbilen.

Hvad er en godkendt ophugger?

For at kunne få den forhøjede skrotpræmie for en dieselbil skal du vælge en godkendt ophugger. En godkendt ophuggervirksomhed er dem, der står for skrotningen af din dieselbil og dem, som udbetaler din skrotpræmie. For at være godkendt skal de være godkendt af Miljøstyrelsen, så de sviner mindst muligt i naturen. Det gælder derfor om at finde en ophugger, der er godkendt. Det skal du også, fordi det rent faktisk er ulovligt at få skrottet bilen hos en ophugger, der ikke er godkendt af Miljøstyrelsen.

Du kan aflevere din udtjente bil hos DEKRA Bilsyn. Så sørger vi får at den sendes til miljøgodkendt ophugger og at du automatisk får pengene ind på din konto. Læs mere her