Hvis dit køretøj ikke blev godkendt ved et periodesyn, skal der et omsyn til. Periodesynet er det lovpligtige syn, som alle biler skal igennem. Dit køretøj vil blive indkaldt til periodesyn, og du har pligt til at sende din bil afsted.

Fra og med dagen hvor din bil var til periodesyn, har du 33 kalenderdage til at få dit køretøj til omsyn. Hvis der skal mere end et omsyn til for at få dit køretøj godkendt, er de ekstra omsyn indbefattet i de 33 kalenderdage.

Et omsyn tager som regel kortere tid end et periodesyn, og der kigges efter, om de fejl og mangler, der gjorde, at dit køretøj ikke bestod periodesynet, er blevet udbedret.

Du behøver ikke at sende dit køretøj til omsyn i den samme synshal, hvor periodesynet fandt sted. Et omsyn kan finde sted i enhver synshal. Prisen for et omsyn varierer, alt efter hvilket køretøj der er tale om, og hvor i landet synshallen befinder sig. Du kan altid finde priserne på din nærmeste synshals hjemmeside.

Hvis ikke du får dit køretøj til omsyn, skal du afmelde dit køretøj fra Motorregistret. Fordi køretøjet ikke har bestået et syn, er det ikke længere godkendt til at køre på vejene. Derfor skal det i værste fald afmeldes.

Find din lokale DEKRA synshal her

Hvad kan vi hjælpe dig med?