For at afmelde din bil skal du aflevere dine nummerplader ved enten en nummerpladeoperatør eller en motorekspedition. For at gøre det korrekt er det vigtigt, at du tager både nummerplader og original indregistreringsattest med, for så har nummerpladeoperatøren eller motorekspeditionen alle de relevante oplysninger vedrørende din bil.

Nummerpladeoperatøren vil fjerne nummerpladerne fra din bil og destruere dem på en korrekt måde. Som regel vil det indbefatte, at de både klippes over og derefter destrueres, så de ikke kan bruges af andre. Derefter bliver nummerpladerne afmeldt ved Skat.

Der vil som regel gå tre hverdage, før din bil er afmeldt, og du kan altid følge med på Motorregistret ved at indtaste din bils nummerplade.

Der er mange årsager til, at man afmelder sin bil. Hvis man f.eks. skal rejse permanent til udlandet og er blevet afmeldt folkeregisteret, skal man afmelde sin bil. Det gælder dog ikke, hvis ikke opholdet er længerevarende, dvs. under fem måneder.

Det koster Ca. 60 kr. at få sin bil afmeldt ved Motorstyrelsens ekspeditioner, og hvis du ikke har begge nummerplader til din bil, er en motorekspedition din eneste mulighed for at afmelde din bil. Hvis du afmelder din bil hos en nummerpladeoperatør, skal du også være forberedt på, at der vil være betjeningsgebyrer.

Hvad kan vi hjælpe dig med?