Du kan sagtens afmelde en nummerplade. I praksis er det det samme som at afmelde dit køretøj, og du gør det ved at tage nummerpladerne med til enten en nummerpladeoperatør eller en motorekspedition.

Her fjernes nummerpladerne fra dit køretøj, hvorefter de destrueres. Efter destruktionen afmeldes nummerpladerne i det digitale Motorregister. Hos nogle nummerpladeoperatører foretrækker de, at du har den seneste indregistreringsattest med. Uden den er det nemlig teknisk set ikke muligt at se, hvem nummerpladerne og de dertilhørende køretøjer tilhører. Det gør bare afmeldingen af dine nummerplader meget lettere.

Hvis dit køretøj for eksempel er blevet stjålet, er det af gode grunde ikke muligt at medbringe nummerpladerne til afmelding. I det tilfælde kan du stadig afmelde dine nummerplader, men det kan kun gøres gennem Motorstyrelsen.

Du skal kontakte Motorstyrelsen via Skats hjemmeside eller fysisk tage ned til en af Motorstyrelsens ekspeditioner. Her skal du betale ca. 60 kr. for en afmelding. Ved afmelding hos en pladeoperatør skal du også betale, men prisen varierer fra sted til sted. Du kan potentielt spare penge ved at vælge det ene frem for det andet.

Hvis du skal flytte permanent til udlandet, skal du afmelde dine danske nummerplader. Det gælder dog ikke, hvis du kun opholder dig i udlandet i under fem måneder.

Hvad kan vi hjælpe dig med?