Når du skal afmelde en varebil, skal du tage dens to nummerplader og tage dem med til enten en nummerpladeoperatør eller en af Motorstyrelsens ekspeditioner i enten Aalborg, Aarhus, Odense eller Høje Taastrup.

Medbring også gerne varebilens originale indregistreringsattest, for uden den er det ikke muligt at bevise, at du er ejeren af varebilen. Det er ikke altid et krav, men det gør afmeldingen meget lettere.

Når du afleverer nummerpladerne, bliver de destrueret, og efterfølgende bliver de afmeldt fra Motorregistret.

Hvis du ikke har mulighed for at have begge varebilens nummerplader med, kan din afmelding kun finde sted ved en motorekspedition. Det kan jo være, at begge varebilens nummerplader er blevet stjålet, eller at den ene nummerplade er beskadiget.

Du skal være opmærksom på, at det koster ca. 60 kr. ved en af Motorstyrelsens motorekspeditioner at afmelde en varebil. Afmelder du ved en nummerpladeoperatør, vil der også være et betjeningsgebyr, men de varierer fra sted til sted. Undersøg derfor i forvejen, hvor din lokale pladeoperatør ligger.

Når du afmelder din varebil, slipper du samtidig for at betale diverse afgifter, og det er faktisk i nogle tilfælde muligt at få nogle af dine penge tilbage, hvis du ansøger om det.

Er det tid til at din bil skal synes?

Klik her og find en synshal nær dig.

Hvad kan vi hjælpe dig med?