Du afmelder dit køretøj ved, at du tager nummerpladerne af og afleverer dem til enten en nummerpladeoperatør eller en motorekspedition. De giver dig derefter en kvittering for, at køretøjet nu er afmeldt.

Mange afmelder deres køretøj, hvis de skal rejse permanent til udlandet. Faktisk skal du afmelde dit køretøj, hvis du definitivt forlader Danmark og framelder dig i folkeregisteret. Der kan også være en række andre årsager til at afmelde et køretøj. For eksempel hvis køretøjet har været ude for en ulykke, og derfor ikke kan køre mere. Hvis du sælger et køretøj, og køber ikke selv har omregistreret køretøjet inden for tre uger, kan du som sælger afmelde køretøjet. Der er en lang række årsager til, hvorfor afmelding af et køretøj kan være relevant.

Som sagt skal man altså aflevere sine nummerplader ved enten en nummerpladeoperatør eller ved en af Motorstyrelsens ekspeditioner. Hvis man ikke har nummerpladerne, eller kun har den ene, kan man kun afmelde sit køretøj ved Motorstyrelsen.

Du skal være opmærksom på, at afmelding hos Motorstyrelsen koster ca. 60 kr., og afmelding hos en nummerpladeoperatør ligeledes koster et gebyr, der dog kan variere fra sted til sted.

Ved at afmelde dit køretøj skal du ikke længere betale diverse afgifter, og du kan faktisk få nogle af dine penge tilbage, hvis du ansøger om det.

Hvad kan vi hjælpe dig med?