På både personbiler og firmabiler skal nummerplader ifølge loven være fastspændte. Hvis ikke nummerpladen sidder fast i overensstemmelse med loven, kan det medføre en bøde på 1000 kr.

Pladerne skal være skruet fast med to skruer eller bolte. Disse to skruer skal være dækket med en plastichætte i nummerpladens farve. Plastichætten skal sidde så fast, at den skal tvinges af med et redskab, som for eksempel en skruetrækker. Under et syn vil fastgørelsen af nummerpladen være en af de ting, der kigges efter.

Gælder det alle køretøjer?

Det er kun ved biler, at der er krav om fastgørelse af nummerplader. Ved motorcykler, trailere, campingvogne og knallerter skal nummerpladen blot være solidt monteret på dit køretøj. Det samme er tilfældet med en 3. nummerplade, der kan sidde på for eksempel et cykelstativ bag på en bil. Igen er der ingen krav om fastgørelse, kun solid montering.

Hvordan gør jeg?

Der er en række andre metoder til lovligt at fastgøre en nummerplade til en bil end blot at bruge skruer. Du kan læse meget mere om dem på Skats hjemmeside.

Du kan selv fastgøre nummerpladen ved at følge en gør-det-selv guide på FDM’s hjemmeside. Her skal du meget forsigtigt selv bore to huller i nummerpladens kant og skrue nummerpladen fast til bilen.

Hvad kan vi hjælpe dig med?