Ligesom med alle andre køretøjer skal en campingvogn indregistreres og have nummerplader, før den må køre på de danske veje. Det er ikke spor svært at få indregistreret din campingvogn, specielt ikke hvis du køber en ny vogn fra en forhandler. I det tilfælde tager forhandleren sig normalt af indregistreringen.

Hvis du derimod importerer en campingvogn fra udlandet, er det en lidt anden sag, specielt hvis campingvognen har udenlandske nummerplader. Der er også krav om syn, hvis du køber en brugt campingvogn, eller hvis campingvognen ikke har været registreret i en længere periode.

Importerer du en campingvogn fra udlandet, skal den først til syn, før den kan indregistreres. Hvis du skal importere en campingvogn fra f.eks. Sverige, kan du transportere vognen ned til den danske grænse og derefter påmontere danske prøveplader, så du kan køre campingvognen til syn. Så snart du har fået synet campingvognen, kan den indregistreres, og du kan købe en dansk nummerplade hos en nummerpladeoperatør.

Du skal være opmærksom på, at du hvert halve år skal betale en vægtafgift på din campingvogn. Modsat en trailer, hvor du kun skal betale vægtafgift, hvis traileren vejer mere end 500 kg, skal du altid betale vægtafgift på en campingvogn.

Hvad kan vi hjælpe dig med?