Du skal omregistrere din bil i forbindelse med køb og salg. Det er køber, der har ansvaret for at omregistrere bilen, og det kan gøres i en af DEKRAs synshaller. Det tager 10-15 minutter at få ordnet omregistreringen hos DEKRA. Du skal blot medbringe et billede-ID og din registreringsattest samt oplyse, hvilket forsikringsselskab du ønsker, skal forsikre bilen. Hvis bilen ikke er din, skal du medbringe en fuldmagt for at kunne omregistrere bilen.

Du skal omregistrere alle køretøjer med en nummerplade, når de overgår fra en ejer til en anden. I forbindelse med omregistreringen skifter nummerpladen og dermed også bilen ejer, og det er først, når nummerpladen skifter ejer, at det er den nye ejer som er ansvarlig for afgifter og ansvarsforsikringer på bilen. Som køber har du fire hverdage fra købet til at få styr på omregistreringen af bilen.

Hvad er min rolle som sælger i forbindelse med omregistreringen af min bil?

Det er købers ansvar at omregistrere bilen, og du skal derfor som sælger ikke gøre andet end at sikre dig, at bilen bliver omregistreret rettidigt. Hvis bilen ikke er omregistreret i tide, kan DEKRA hjælpe dig med at afmelde nummerpladen, så du ikke længere hæfter for den. Det er vigtigt, at du tjekker, om bilen er blevet omregistreret, da du ellers afholder udgifterne til afgifter og ansvarsforsikringer.

Hvad kan vi hjælpe dig med?