Lovkravet siger, at din nummerplade skal være skruet eller boltet fast til din bil. På personbiler skal nummerpladerne været fastgjort med minimum to skruer eller to bolte, og disse skruer eller bolte skal dækkes med en hætte i samme farve som din nummerplade. Det blev et lovkrav allerede tilbage i 2015. Derfor er det heller ikke lovligt med en nummerplade, der ligger i forruden, hvis den for eksempel er faldet af. Derudover er en nummerplade, der ligger i forruden af en bil, heller ikke synlig, og det strider imod loven.

For at undgå, at din nummerplade falder af, skal du altså montere den korrekt. Derfor må du for eksempel heller ikke lime din nummerplade på eller på anden måde fastmontere den med andet end to eller flere skruer eller bolte. Sidder din nummerplade ikke ordentligt fast, er den bøjet, ulæselig, snavset eller tildækket, får du en bøde på 1.000 kroner.

Er en af dine to nummerplader derimod blevet stjålet, så kan du bede om en tilladelse til stadig at køre bilen, til trods for at du ikke overholder lovkravene. Dog er det vigtigt med en tilladelse, hvis du ikke vil have en bøde.

Hvad kan vi hjælpe dig med?