Står du og skal sælge din bil, men er i tvivl om, hvad der er vigtigt at huske? Det kan du få kyndig hjælp til på dit lokale motorkontor. Først og fremmest er det vigtigt at finde bilens registreringsattest frem ved en omregistrering. Registreringsattesten er dit bevis for, at du er bilens ejer. I registreringsattesten står der både tidligere ejere og andet relevant i forbindelse med bilens historik.

Du skal sørge for, at den nye ejer af bilen får registreringsattesten med, når bilen overdrages. Det er dog ejerens eget ansvar at få den med – så hvis du er køber af bilen, skal du huske at få attesten med. Sørg for at gemme registreringsattesten et sikkert sted, så du ikke mister den.

Kort fortalt betyder omregistrering af bil, at bilen skifter ejer – og det skal registreres. Omregistreringen skal ske senest fire dage efter ejerskiftet. En omregistrering af din bil kan gøres på flere forskellige måder.

Det kan nemlig både gøres, ved at du logger ind på TastSelv, eller ved at du møder op fysisk på et motorkontor.

Sker omregistreringen af bilen ikke inden for de 4 dage, er det dig, sælgeren, der står med ansvaret for afgifter og ansvarsforsikring. Husk som sælger også at få en slutseddel med som bevis på, at køber har overtaget bilen.

Hvad kan vi hjælpe dig med?