For at kunne køre med campingvogn i Danmark, skal du have et almindeligt kørekort (B). Derudover er der andre regler, der skal overholdes, hvis du trækker en campingvogn efter din bil. Det er nogle simple betingelser, som alle skal overholde.

En af disse simple betingelser er, at campingvognen skal have en nummerplade på. Nummerpladen skal være synlig, da den skal kunne identificere ejeren af anhængeren. Nummerpladen skal være hvid med sorte tegn – og det gælder for alle private køretøjer. Her er der for eksempel også tale om taxier, busser, traktorer, nogle tjenestekøretøjer og naturligvis campingvogne.

Der er derudover også et krav til fæstningen af nummerplader på person- eller varebiler. Siden d. 15. november 2015 har det nemlig været et lovkrav, at begge nummerplader skal være fæstnet med mindst to skruer eller bolte. På den måde forebygges tyveri.

Disse skruer eller bolte på bilen og campingvognen skal være dækket af en hætte, der har den samme farve som stedet, skruerne eller boltene er fæstnet på. Hætten skal sidde så godt fast, at den kun kan blive fjernet med solidt værktøj.

Nummerplader fra før d. 1. april 1976, eller historiske nummerplader, er fritaget reglen om fæstning. De gældende nummerplader skal blot sættes fast på den måde, der passer til køretøjet.

Hvad kan vi hjælpe dig med?