En bil skal altid have to nummerplader, en foran og en bagpå. Nummerpladerne følger bilen, så længe den er registreret, så du skal ikke skifte nummerplader, hvis du f.eks. sælger din bil. Så skal den blot omregistreres.

Der kan dog være tilfælde, hvor det er nødvendigt at få nye nummerplader til din bil. F.eks. hvis en eller begge nummerplader ryger af eller stjæles. Hvis dine nummerplader stjæles, skal du i første omgang melde dem stjålet hos politiet, og derefter kan du bestille et nyt sæt.

Der er forskellige regler for, hvad du skal gøre alt afhængigt af, hvorvidt der er tale om begge nummerplader eller kun en, og hvis der er tale om tyveri eller blot beskadigelse.

Hvis din ene nummerplade er beskadiget, kan du bestille en nummerplade hos fx DEKRA Bilsyn. Så skal du aflevere den gamle beskadigede nummerplade, og så får du en ny. Hvis din ene nummerplade er blevet stjålet, skal du melde den stjålet, og så kan du bestille en ny til afhentning ved fx DEKRA Bilsyn.

Hvis begge nummerplader er beskadigede eller stjålne, skal de begge afmeldes hos Motorregistret, og du skal bestille et helt nyt sæt ved enten en nummerpladeoperatør eller en motorekspedition.

Vær opmærksom på, der er forskellige priser alt afhængigt af, om du skal have en nummerplade eller et helt sæt.

Hvad kan vi hjælpe dig med?