En lastbil skal ligesom en almindelig bil have nummerplader både foran og bagpå. Til lastbiler er det ikke helt så enkelt at anskaffe nummerplader, som det er til almindelige biler. Når du køber en lastbil, skal du nemlig i første omgang have en tilladelse fra Trafikstyrelsen, hvis du skal køre gods mod fremmed regning.

Det vil sige, at hvis du skal transportere gods, der ikke er ejet, udlejet eller udlånt af det firma, der ejer lastbilen, skal du først have en tilladelse, før du kan indregistrere lastbilen og få nummerplader.

Hvis dine nummerplader bliver beskadiget eller stjålet, skal du selvfølgelig anskaffe dig et par nye. Hvis den ene nummerplade er blevet beskadiget, skal du afmelde den hos Motorregistret. Er den ene nummerplade blevet stjålet, skal du i første omgang melde den stjålet hos politiet og derefter afmelde den hos Motorregistret.

Hvis begge nummerplader er ødelagte eller stjålne, skal de begge afmeldes hos Motorregistret, og du skal bestille et helt nyt sæt ved enten en nummerpladeoperatør eller motorekspedition.

Er begge nummerplader væk, skal du bestille et par nye. Det kan du gøre ved enten en pladeoperatør eller motorekspedition.

Hvad kan vi hjælpe dig med?