Modsat biler skal en motorcykel kun have en nummerplade bagpå. Ligesom med biler følger nummerpladen altid motorcyklen, så længe den er registreret. Så du behøver ikke skifte nummerpladen, hvis du skal sælge din motorcykel.

Hvis nummerpladen på din motorcykel er blevet beskadiget, hvis den er faldet af, eller hvis den er blevet stjålet, er det vigtigt, at du med det samme får bestilt en ny nummerplade. På den måde er din motorcykel igen lovlig at køre på.

Hvis nummerpladen er blevet stjålet, skal du i første omgang melde den stjålet hos politiet. Derefter er proceduren mere eller mindre den samme, som hvis du blot havde beskadiget nummerpladen.

Du skal i første omgang afmelde nummerpladen i Motorregistret, og derefter skal du bestille en ny nummerplade. Det kan du gøre ved en nummerpladeoperatør eller motorekspedition.

Du skal være opmærksom på, at hvis din motorcykel er mere end fem år gammel, skal den muligvis til syn, før den kan få en ny nummerplade. I det tilfælde skal du først have købt prøvemærker, så du lovligt kan køre din motorcykel til syn.

Hvad kan vi hjælpe dig med?