Et omsyn er billigere og kortere end et periodesyn, men prisen varierer fra sted til sted. Som regel vil et omsyn koste et par hundrede kroner mindre end et periodesyn. Periodesynet finder sted hos en synshal og vil som regel koste dig mellem 400 og 500 kroner. Et omsyn vil koste et par hundrede kroner mindre.

Det er altid en god idé at kontakte din lokale synshal, så du ved, hvilken pris du har i vente. Men som udgangspunkt skal du ikke frygte et stort beløb, der vælter budgettet.

Hvert andet år skal din bil til det periodiske syn (Nye biler skal dog synes første gang efter 4 år og herefter hvert 2. år). Her skal det undersøges, om bilen er i overensstemmelse med sikkerhedskravene. Hvis din bil eller dit køretøj ikke kan godkendes, skal det til omsyn.

Du har efterfølgende 33 kalenderdage til at få din bil til omsyn, og hvis den ikke bliver godkendt dér, skal du til endnu et omsyn. Hvis din bil inden fristen på de 33 dage ikke har været til omsyn, skal din bil fjernes fra Motorregistret.

Det gør du ved at tage nummerpladerne med til enten en nummerpladeoperatør eller en af Motorstyrelsens ekspeditioner. Her destrueres nummerpladerne, og efterfølgende fjernes dit køretøj fra Motorregistret. Hos en motorekspedition vil det kun koste dig 60 kroner.

Hvad kan vi hjælpe dig med?