En bil skal have to nummerplader – en foran og en bagpå. Motorcykler og påhængskøretøjer skal have én nummerplade. Fælles for nummerpladerne er, at de skal være synlige på minimum 20 meters afstand. For at sikre, at din nummerplade ikke bliver stjålet eller falder af, er det også et lovkrav, at din nummerplade er fastgjort med enten to skruer eller to bolte, der er dækket af en hætte i samme farve som nummerpladen.

Din nummerplade skal også være i forsvarlig stand. Det betyder, at din nummerplade hverken må være bøjet eller på anden måde ødelagt. Din nummerplade må heller ikke være dækket af hverken sne, snavs eller andre genstande. Den skal kunne ses hele tiden, ellers kan det koste dig en bøde på 1.000 kroner. Har du for eksempel en cykel på din bil, er det vigtigt, at cykelanhængeren også har en nummerplade, da den oprindelige nu er dækket af cyklen.

Derudover er det også et krav, at du har nummerpladelys bagtil, og at din nummerplade passer til det pågældende køretøj. Hvis du for eksempel har en personbil eller taxa, skal dit køretøj have en hvid nummerplade med sorte tegn, eller hvis du ejer et erhvervskøretøj, skal køretøjet udstyres med en gul nummerplade med sorte tegn.

Hvis du vil undersøge én specifik nummerplade, så kan du gøre det her på Dekra.dk.

Hvad kan vi hjælpe dig med?