Du modtager altid en indkaldelse til periodisk syn fra Færdselsstyrelsen via din e-Boks, otte uger inden du skal til syn med din bil eller dit køretøj. Når du har fået din indkaldelse, skal du bestille tid hos en synshal.

Ved det periodiske syn tjekkes bilens bremser, rat, dæk og meget mere for at sikre, at bilen overholder de tekniske krav og sikkerhedsforanstaltninger. Efter synet får du en synsrapport, og hvis der i rapporten står, at bilen ”kan godkendes efter omsyn”, skal bilen til omsyn.

Det betyder blot, at bilen har nogle fejl og mangler, og at du nu har 33 kalenderdage fra dit periodesyn til at få sendt din bil til omsyn. Ved et omsyn tjekkes der op på fejlene og manglerne. Hvis bilen ikke kan godkendes, skal du igen til et nyt omsyn. Hvert omsyn tæller med i de 33 kalenderdage. Hvis du ikke har fået din bil godkendt inden for de 33 kalenderdage, skal din bil til endnu et periodesyn. Hvis du vælger, at din bil ikke skal synes, skal den fjernes fra Motorregistret.

Prisen for et omsyn varierer fra synshal til synshal, men det er aldrig et stort beløb. De fleste periodiske syn koster 400-500 kroner, og et omsyn koster som regel et par hundrede kroner mindre.

Hvad kan vi hjælpe dig med?