Når du skal have skrottet din bil, skal du have fat i en ophuggervirksomhed, som skal skrotte din bil på den bedst mulige måde. Når du vælger en skrotophugger, er det vigtigt, at virksomheden er godkendt af Miljøstyrelsen. Der er nemlig mange faktorer, der gør, at det er vigtigt.

10 % af bilskrotningerne sker hos en ikke-godkendt autoophugger. Det er altså en ophugger, der ikke er godkendt af Miljøstyrelsen. Hvis du får din bil skrottet ved en autoophugger, der ikke er godkendt af Miljøstyrelsen, er der risiko for forurening af miljøet med olie, bly eller saltsyre.

Derudover bryder du faktisk loven, hvis du ikke benytter en godkendt autoophugger, når du skrotter din bil. Når du bruger en ophugger, der ikke er godkendt, kan du heller ikke få udbetalt din skrotpræmie under de rette forhold. Sidst, men ikke mindst, så bliver 10 % af de biler, der skrottes hos en ikke-godkendt ophugger, slet ikke skrottet. I nogle tilfælde bliver bilerne i stedet ulovligt videresolgt til andre lande.

Der er derfor rigtig mange gode grunde til at vælge en ophugger, der er godkendt af Miljøstyrelsen, så du kan få din skrotpræmie uden at bryde loven og skade miljøet mere end højst nødvendigt.

DEKRA Bilsyn tilbyder en skrotservice så du blot kan aflevere dit udtjente køretøj hos os, så sørger vi for det hele og sætter pengene direkte ind på din NemKonto.

Hvad kan vi hjælpe dig med?