Skrotpræmier er særligt kendt i bilbranchen, men det er faktisk også muligt at få en skrotpræmie for din gamle motorcykel. Overvejer du derfor at skille dig af med din gamle motorcykel for at kunne få råd til en ny? Det har du nu mulighed for.

At få en skrotpræmie for din motorcykel kan dog ikke ske alle steder i landet, da det ikke er lige så almindelig kendt som at få skrotpræmier for biler. Proceduren for ophugning af motorcykler og biler er dog den samme.

For at få en skrotpræmie for din gamle motorcykel, skal motorcyklen først og fremmest afleveres til skrot. Her bliver den ophugget hos en af landets miljøgodkendte og registrerede ophuggere. Hvis du bruger en ophugger, der hører ind under køretøjsimportørernes producentansvar, kræver de ikke et gebyr for at skrotte motorcyklen.

For at få skrottet din motorcykel, skal du indsende en skrotningsansøgning på borger.dk og afmelde dens nummerplade. Husk dog at få nummerpladerne med dig, inden motorcyklen bliver skrottet. På den måde kan du selv afmelde nummerpladerne. Når motorcyklen er skrottet, vil du modtage en skrotningsattest i din e-boks og en skrotningsgodtgørelse på din NemKonto.

Skrotpræmien for en personbil og små varebiler under 3.500 kg er 2.200 kr. (Jan.2021. Tjek altid miljøstyrelsen for opdaterede beløb) Skrotpræmien for motorcykler er naturligvis anderledes grundet køretøjets mindre størrelse.

Hvad kan vi hjælpe dig med?