Disse punkter gennemgås ved et bilsyn

Bilsyn tjekliste

 1. Miljø: Der er nogle regler, som bilen skal opfylde i forhold til bl.a. støj- og partikeludledning. Bilens røg-, kulilte- og støjudledning bliver derfor tjekket ved et syn.
 2. Rust: Bilen bliver tjekket for rust. Der må nemlig ikke være rust, der gennemtærer de bærende dele. Det er bl.a. i paneler, svingarme, støddæmpertårne mv.
 3. Dæk: Dækkene skal mindst have 1,6 mm mønsterdybde tilbage på dækket, og dæksiderne må ikke have revner.
 4. Seler: Det er vigtigt, at bilens seler virker korrekt. Der bliver derfor tjekket, om de blokerer, hvis man trækker hurtigt i dem.
 5. Undervogn: Det tjekkes, at der ikke er slør eller andre defekter på styrekugler, aksler og diverse bøsninger. Hjulene skal også kunne dreje ubesværet rundt.
 6. Bremser: Bremserne bliver testet i et bremseprøvefelt. Det gælder både forbremser, bagbremser og håndbremsen.
 7. Lygter: Der tjekkes om alt lyset virker. Det gælder bl.a. positionslys, fjernlys, nærlys, baklys, stoplys og nummerpladelys.
 8. Ruder: Det er vigtigt, at du kan se ordentligt ud af ruden. Forruden bliver derfor tjekket for ridser, stenslag og klistermærker, der kan nedsætte sigtbarheden.
 9. Instrumenter: Alle instrumenter i bilen bliver tjekket. Det gælder bl.a. hornet, sprinkler, advarselslamper og advarselsblink.
 10. Motorrum: I motorrummet tjekkes der, om der er oliespild fra motoren, om benzinslagerne er møre og om batteriet sidder korrekt fastspændt.
 11. Anhængertræk: Hvis bilen har anhængertræk, bliver det tjekket for rust. Hvis bilen har et aftageligt anhængertræk skal det kontrolleres påsat, for bl.a. at se, om kuglen dækker for nummerpladen. Stikdåsen vil også blive tjekket.
 12. Stelnummer - Stelnummeret skal være læseligt.

Vær opmærksom på, at dette kun er en vejledende tjekliste til bilsyn. Der kan godt blive tjekket flere ting end ovenstående.

Hvad kan vi hjælpe dig med?