Når du skal have en trailer spændt fast bag på din bil, skal du have en nummerplade til traileren, da den dækker for bilens originale nummerplade. Oftest kan du købe din trailer med nummerplade, og alle trailere har en gul nummerplade.

Samme regler gælder for din trailernummerplade som for din bils nummerplade: den skal være synlig på minimum 20 meter, den skal være belyst, den må ikke være beskadiget eller dækket, og den skal være boltet eller skruet sikkert fast.

Når du skal koble en trailer fast til din bil, er det også vigtigt at vide, hvor meget din bil egentlig kan og må trække. Hvis du har et ganske almindeligt kørekort til en personbil – altså et kørekort i kategori B – er reglen, at det er tilladt at have en trailer eller anhænger på op til 750 kilo – men kun hvis din bil er godkendt til at kunne trække så meget vægt. Har din bil for eksempel kun en koblingsvægt på 500 kilo, må din anhænger ikke overstige en vægt på 500 kilo.

Hvis du derimod skal ud at køre med en campingvogn eller måske en hestetrailer, skal du tage et trailerkørekort. Dette kørekort er kategori BE, og med dette har du rettighed til at køre med en totalvægt på op til 7.000 kilo.

Hvad kan vi hjælpe dig med?