En bybuschauffør varetager buskørsel i byerne. Særligt i de store byer holder du dig inden for byens grænser, hvor du skal fragte hundredevis af passagerer fra A til B hver eneste dag. Som bybuschauffør vil du møde de samme passagerer igen og igen. Det giver dig en god mulighed for at se kendte ansigter og give dem den bedste start eller slutning på dagen. Du skal samtidig fragte passagerer sikkert rundt i byen, og derfor kræver det et godt overblik over trafikkens udvikling.

Du vil typisk blive ansat hos en region eller kommune, når du arbejder som bybuschauffør. På den måde kan du få lov til at arbejde i den by, du bor i, og det gør arbejdsdagen endnu nemmere.

Det kræver blot et buskørekort for at kunne køre bybus, hvorefter du har mulighed for at søge om forskellige jobmuligheder hos både offentlige og private instanser. Det tager 30 dage og koster 4.020 kroner at tage et buskørekort, hvis du er i arbejde og ikke har en videregående uddannelse. Det kan tages på både dag- og aftenhold i hele landet.

Er du interesseret i at vide mere?

Så kan du læse meget mere om kurset til buschauffør her.

Hvad kan vi hjælpe dig med?