Regionalbuschauffører kører i bus mellem de forskellige byer i Danmark med passagerer, der skal fra det ene sted til det andet. Det er altså en lidt længere rute end den rute, som bybusser og lokalbusser for eksempel kører. Ofte kan det være ruter, som ikke er dækket af togene, og derfor kan det være nødvendigt med regionalbusser.

En regionalbuschauffør kører derfor længere ruter end den almindelige buschauffør. Men ofte vil det være den samme rute, der køres, og med de samme stop. I nogle tilfælde stopper bussen kun ved endestationen. I andre tilfælde stoppes der også i de mellemliggende byer. Det er chaufføren, der sørger for, at alle kommer fra A til B til tiden. Derfor skal der køres ordentligt, og færdselsreglerne skal overholdes, mens tidsplanen følges.

Hvad skal man kunne som regionalbuschauffør?

For at kunne arbejde med transport af buspassagerer er det vigtigt, at du er serviceminded og kan svare på de spørgsmål, der eventuelt kommer fra passagerer i bussen. Arbejdstiderne kan være skiftende, idet busserne også kører om aftenen og i weekenden. Man skal derfor være i stand til at arbejde uden for normal arbejdstid, hvis man vil være regionalbuschauffør.

Er du interesseret i at vide mere?

Så kan du læse meget mere om kurset til buschauffør her.

Hvad kan vi hjælpe dig med?