Et buskørekort hører under kategorien tunge køretøjer, og såfremt du har erhvervet dit buskørekort inden den 19. januar 2013, gælder dit buskørekort til du er 50 år gammel. Er dit buskørekort erhvervet efter den 19. januar 2013, så skal du forny dit buskørekort hvert femte år. Har du helbredsproblemer af en art, der kan være begrænsende for dine evner til at føre tunge køretøjer, så kan du dog være nødt til at forny oftere end hvert femte år.

Det er desuden værd at bide mærke i alderskravene til buskørekort. Vil du have buskørekort til kategori D1, altså en lille bus, skal du være 21 år gammel, når kortet udstedes, ikke 18 som ved personbiler. Det gælder naturligvis også ved D1/E-kørekortet, som giver dig ret til at føre en lille bus med stort påhængskøretøj.

Vil du tage buskørekort, så du kan føre stor bus, så skal du faktisk være 24 år gammel. Der er dog visse undtagelser, blandt andet hvis det erhverves i en kvalifikationsuddannelse, hvis du er ansat i forsvaret eller lignende, eller ved visse uddannelser, for eksempel hvis du skal være mekaniker.

Overvejer du at tage et buskørekort?

Så kan du læse meget mere om det 30 dages buskørekort kursus her.

Hvad kan vi hjælpe dig med?