Svaret på spørgsmålet er via en erhvervsuddannelse eller et buskørekort. Det er heldigvis nemt at finde et sted, der tilbyder buskørekortkurser, da de afholdes overalt i landet. Derudover afholdes de både dag og aften. Dette gør det muligt for dig at erhverve et buskørekort, uanset hvordan din hverdag ellers ser ud.

Hvor lang tid tager det?

Et buskørekort tager seks uger at tage, mens turistbuschaufføruddannelsen kan tage op til tre år. Efterfølgende har du gode jobmuligheder som turistbuschauffør i Danmark. Efter to år med erfaring som buschauffør, vil du også kunne køre lange strækninger uden for landet.

Før du kan tage et buskørekort, skal du opfylde en række krav. Først og fremmest skal du have kørekort til en almindelig bil. Derudover skal du som minimum være fyldt 21 år – du må gerne fylde 21 på teoriprøvedagen. Du skal frembringe en godkendt lægeerklæring og beherske dansk på Prøve i Dansk 2-niveau.

Hvad består jobbet af?

Jobbet som turistbuschauffør er selvstændigt og alsidigt. Det kræver, at du kan holde humøret højt og yde en kundeservice på højt niveau. Derfor skal du forstå kundebetjening, omgang med kunder, konflikthåndtering, transport af bevægelseshæmmede og meget mere. Typisk arbejder turistbuschauffører for rejsebureauer eller vognmænd, hvor daginstitutioner, skoler og turister transporteres i større grupper til udlandet eller rundt i Danmark.

Lyder jobbet som noget for dig?

Så kan du læse meget mere om kurset til buschauffør her.

Hvad kan vi hjælpe dig med?