De nuværende køre-hvile-tids-regler for busser blev indført i 2007, og der er nogle generelle regler for køre-hvile-tid, som altid skal overholdes.

Disse er:

  • En chaufførs køretid må ikke overstige 4,5 timers uafbrudt kørsel.
  • Efter en køreperiode på 4,5 timer skal chaufføren holde en pause på mindst 45 minutter. I den pause må chaufføren ikke arbejde på nogen måde, hverken som chauffør eller i nogen anden kontekst. Derfor må chaufføren for eksempel ikke hjælpe til med bagage.
  • Pausen på 45 minutter kan dog erstattes af en kort pause på 15 minutter, hvis der holdes en længere pause på mindst 30 minutter fordelt ud over resten af køretiden. Hvis man vælger denne løsning, skal man stoppe med jævne mellemrum for at chaufføren kan få sine hvil.

Der er netop fra 2020 og frem blevet implementeret en ny vejpakke i EU, der ændrer på køre-hvile-reglerne. Idéen bag vejpakken er at ensrette køre-hvile-tids-reglerne i hele EU. EU´s vejpakke har dog indtil videre kun haft betydning for køre-hvile-tids-reglerne, når det kommer til den internationale transport med lastbiler, og den har altså ikke umiddelbart nogen indflydelse på buschaufførernes køre-hvile-tids-regler.

Overvejer du at blive buschauffør?

Så tager det kun 30 dage at tage et buskørekort. Du kan læse meget mere om buskørekort kurset her.

Hvad kan vi hjælpe dig med?