Hvis du godt kunne tænke dig at blive handicapchauffør, skal du tilegne dig et erhvervskørekort til personbefordring samt tage et BAB-kursus. Det vil altså sige, at har du ikke allerede et erhvervskørekort til enten bus eller taxa, skal du først have det, før du kan blive handicapchauffør. Men først og fremmest skal du naturligvis have et almindeligt kørekort til bil og være fyldt 21 år.

Hvad er et erhvervskørekort?

Et erhvervskørekort til personbefordring dækker over taxakørekort (lille erhvervskørekort) eller buskørekort (stort erhvervskørekort). Hvis du allerede har erhvervet dig et af disse, er du tæt på at kunne blive handicapchauffør. Ellers er det bare om at komme i gang med at tage kørekortene.

Det tager 10 dage at tage et taxakørekort og 30 dage at tage et buskørekort. Et taxakørekort koster 1.340 kroner og et buskørekort koster 4.020 kroner, hvis du er i arbejde og ikke har en videregående uddannelse. Begge kurser kan tages på dag- og aftenhold i hele landet.

Hvad er et BAB kursus?

BAB er en forkortelse for befordring af bevægelseshæmmede. På det 5 dages kursus lærer du, hvordan du transporterer personer, der er bevægelseshæmmede. Det kan blandt andet være handicappede, syge, kørestolsbrugere eller ældre personer. Et BAB kursus koster 670 kroner og kan tages på skoler i hele landet. Du kan læse meget mere om BAB kurset her.

Hvad kan vi hjælpe dig med?