For at køre flextrafik skal du oplæres i det betydningsfulde arbejde. Det betyder, at man ikke må køre flextrafik uden bevis. Du skal erhverve dig et BAB-bevis, før du kan arbejde som flexchauffør. Dette skyldes de forskellige arbejdsopgaver, som kørsel af flextrafik indebærer, såsom sygdom, trappemaskine, lift og fastspænding af kørestole.

Med et BAB-bevis tilegner du dig de rette menneskelige og køretekniske kompetencer, arbejdet kræver. BAB-beviset erhverves gennem et kursus på tre eller fem dage, hvor du både får relevant og praktisk undervisning.

Efter 5 år skal du forny dit BAB-bevis. Dette er for at sikre, at du altid er opdateret omkring den nyeste viden. Dog vil et sådant efteruddannelseskursus blot tage tre dage, og du skal derfor ikke bruge ret lang tid på det.

Hvad lærer man på kurset?

Det første kursus i forhold til erhvervelse af BAB-beviset tager fem dage og består af tre moduler. Alle modulerne vil blive afsluttet med en skriftlig prøve. I prøven testes du i, om du har opnået de rette kompetencer til at få BAB-beviset. Inden du kan påbegynde kurset, skal du som minimum være 21 år, have kørekort til en almindelig bil samt have kørekort til taxa, bus eller begge dele.

Er du interesseret i at vide mere?

Så kan du læse meget mere om BAB kurset her.

Hvad kan vi hjælpe dig med?